Vállalkozói negyed

Sz 08:00

Cégkapu regisztráció

Augusztus 30-ig kell a gazdálkodó szervezeteknek regisztrálniuk a Cégkapun.

Tovább
P 10:10

A barcelonai terrortámadás hatása a tőzsdére

Veszteséggel indulhat ma a tőzsdei kereskedés a barcelonai terrorcselekmények utóhatásaként.

Tovább
P 15:30

Felfelé módosította az idei várakozásait a Richter

Az első féléves eredményeket követően felfelé módosította az idei évre vonatkozó várakozásait a Richter Gedeon gyógyszergyár, többek között, az orosz piac árfolyamhatásának eredményeképpen.

Tovább
P 15:00

Októbertől a NAV rálát az eltitkolt külföldi bankszámlák egyenlegére

Szeptember 30-tól a NAV rálát az eddig eltitkolt külföldi bankszámlák egyenlegére is, októbertől 59, jövőre várhatóan több, mint 70 országból érkezhet információ a magyar számlatulajdonosokról a NAV-hoz.

Tovább
V 06:22

MNB: alkalmassá kell tenni az automatákat az új bankjegyek elfogadására

A MNB felhívta minden parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét arra, hogy miután a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel július 31-ig lehet fizetni, alkalmassá kell tenni a berendezéseket az új bankjegyek elfogadására.

Tovább
V 08:16

Csökkenő forgalomban lefelé korrigált a BUX a héten

Csökkenő forgalom mellett csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 35 633,91 ponton fejezte be a kereskedést, 281,51 ponttal, 0,78 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróárnál.

Tovább
Sz 09:07

Felfüggesztették a hétvégére a kamionstopot

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz tehergépkocsik a magyarországi utakon. Torlódásokra lehet számítani az utakon.

Tovább
K 05:36

Tíz éve nem volt ilyen olcsó a kakaó

Tíz éve nem látott alacsony szint közelébe jutottak a világpiaci kakaóárak, a csökkenést az idézte elő, hogy a kínai kereslet növekedése elmaradt az előrejelzésektől, a termelőknél és a kakaóőrlőknél.

Tovább
V 08:12

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 35 915,42 ponton fejezte be a kereskedést, 411,73 ponttal, 1,16 százalékkal magasabban az előző heti záróárnál.

Tovább
Sz 12:30

NAV: több a megbízható adózó

Több mint 20 ezerrel nőtt a megbízható adózók száma az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévhez képest, így már 210 ezer vállalkozás tartozik ebbe a kategóriába - közölte a NAV.

Tovább
P 11:00

A diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra - közölte a NAV.

Tovább
K 09:30

A Google a világ legértékesebb márkája

Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája - derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az iskolakezdés

Fókuszban az egészség