Egy 25 éves fiatalember a koronavírus újabb áldozata

Egyre fiatalabb betegeket ragad el a vírus.

   

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az elmúlt 24 órában 5203 új fertőzöttet regisztráltak, illetve 91 újabb áldozatról számoltak be. Sajnos egyre több fiatalt érint a vírus. Most egy 25 éves férfi hunyt el, akinek magasvérnyomás-betegsége volt és tüdő tumor is kimutatható volt nála alapbetegségként.


Rajta kívül még négy 50 évnél fiatalabb beteg vesztette életét koronavírus miatt. Mindegyiküknek volt egyéb alapbetegsége is. Többek között cukorbetegség, magasvérnyomás és epilepszia.


A szakemberek szerint mivel a cukorbetegség is krónikus betegég, a veszélyeztetett csoportba tartoznak a koronavírus-betegség szempontjából. Ráadásul sokan nem is tudják, hogy betegek, mert ez a kór jó ideig tünetmentes. Magyarországon körülbelül 800 ezer cukorbetegről tudni, a számuk azonban nagyjából fél millióval több, mert nem derül ki, csak egy esetleges laborvizsgálaton azonosítható. Az eddigi megfigyelések alapján a cukorbetegeknek nagyobb az esélyük a megfertőződésre és nehezebben épülnek fel vagy súlyosabb lesz náluk a koronavírus-betegség.


Az online sajtótájékoztatón Müller Cecília, országos tisztifőorvos azt is elmondta, hogy fáradnak az egészségügyi dolgozók. Úgy fogalmazott, hogy:” Magyarországon is extrém terhelés nehezedik az egészségügyi ellátórendszerre.” Ugyanakkor hozzátette, hogy tervszerűen védekeznek, megteszik a szükséges lépéseket és ha kell, a különböző ellátórendszerek belépnek a kapacitás bővítése érdekében. Jelenleg már az összes aktív ellátást nyújtó intézetben kezelnek koronavírusos beteget is. A kórházak egymást segítik, főleg azokat, akik csak nemrég csatlakozta ehhez a hálózathoz.


Forrás: Propeller
Fotó: Készítő: Vasvári Tamás  |  Forrás: MTI/MTVA


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2020-11-18 09:54:56

További híreink

14:42

Az „őseink Sixtus-kápolnájaként” írták le a sziklarajz-gyűjteményt.

Tovább
14:33

Mindig különleges ünnep ez számukra, most sem lesz másképp

Tovább
13:59

Amint megkapja a vakcina az engedélyt, órákon belül elkezdődhet az oltás

Tovább
12:45

Csaknem egy éve fejleszti, teszteli a vírusszűrő maszkokat egy magyar cég.

Tovább
12:15

Az ország erős kampányba kezdett, hogy megkérdőjelezzék a fertőzés eredetét.

Tovább
11:45

Több mint felüknek már semmilyen jövedelme nincs.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség