Gyász- meghalt a magyar zenész

Legyőzte a koronavírus -felesége mesélte el férje betegségének történetét.

   

 Moncz Henriette, Bökönyi László volt párja és gyermekének édesanyja engedélyt adott, hogy a Szeretlek Magyarország megossza a Facebook-posztját. Ebben a basszusgitáros betegségének krónikáját írták meg, bemutatva, hogy milyen hibákkal működik a közegészségügyi rendszer, egyszersmind eloszlatva a tévhiteket, hogy a koronavírus ne volna súlyos és komolyan veendő betegség.

„A gyerekem apja, Laci március második felében megbetegedett, nátha, láz, gyengeség volt a tünete. Mivel nem csökkentek a tünetek, sőt a láza is egyre magasabb lett, felhívta a körzeti orvosát, aki telefonon keresztül megállapította, hogy nem koronavírus, és arra utasította, hogy maradjon otthon és szedjen lázcsillapítót.

Napok alatt rohamosan romlott az állapota,bár én is csak telefonon értekeztem vele de így is egyértelmű volt, hogy intézkedni kell, hogy mielőbb ellátást kapjon, ami nem volt egyszerű, először a mentőket hívtam de azt mondták, hogy a körzeti orvost kell hívni... Mondtam ezen túl vagyunk, ő nem jön... Akkor adtak egy számot, hogy ezt hívjuk, és kijönnek megcsinálni a tesztet, de erre már nem volt idő, mert kritikus állapotba került. Ezért riasztottam egy magánorvosi ügyeletet, akiktől egy orvos teljes védőfelszerelésben, azonnal odament.

Megvizsgálta, megállapította, hogy súlyos állapotban van, és azonnal hívta a mentőket. A mentők 15 perc alatt ott voltak és bevitték őt a kórházba. A Covid elkülönítőbe került, és rögtön infúziót és oxigént kapott. Akkor még azt hittük, hogy jobban lesz... néha tudtunk is vele üzenetet váltani, de már egyre nehezebben kapott levegőt.

Megjegyezném nem volt komolyabb betegsége, nem dohányzott, nem volt káros szenvedélye sem.

Két nap múlva értesítettek, hogy súlyosbodott az állapota, és lélegeztetőgépre került, altatják. Itt már komolyan aggódni kezdtünk. Összesen 4 hétig volt a lélegeztetőgépen, ez idő alatt az orvosok mindent megtettek érte. Forgatták, hogy a tüdő minden részét érje az oxigén, gégemetszést hajtottak végre, hogy könnyebben tudják lélegeztetni, vérátömlesztést kapott, (akkor még nem volt a vérplazma terápia), telenyomták mindenféle antibiotikummal a felülfertőzések elkerülése miatt, és az utolsó próbálkozásként felmerült a tüdőtranszplantáció lehetősége, de azt már nem várta meg...

Május 1-én reggel jött a szörnyű hír, hogy az éjszaka meghalt. A tüdejét teljesen tönkre tette a vírus, a keringése összeomlott, a szíve leállt...”

Moncz Henriette megírja még, hogy közös fiuk éppen most érettségizik. Kiemeli, nagyon fontos, hogy óvatosak legyünk a koronavírussal, és semmilyen formában ne kicsinyítsük a veszélyét. Közli azt is, hogy Bökönyi László halotti bizonyítványában a COVID-19 fertőzést teszik meg elsődleges haláloknak. Hozzáteszi, rosszul működik a rendszer, káosz és szervezetlenség van országszerte, és a körzeti orvos hozzáállása erősen kifogásolható, és nagymértékű felelőtlensége is egyértelműen megállapítható.

forrás-szeretlekmagyarorszag.hu/atv

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2020-05-10 07:58:14

További híreink

08:45

Erősödött kissé a forint árfolyama az előző estihez képest kedd reggelre.

Tovább
08:00

A halálos áldozatok száma 734 803, a gyógyultaké pedig 12 223 978.

Tovább
07:30

Továbbra is marad a meleg időjárás, ismét strandidőre számíthatunk

Tovább
15:45

Hétfőn és kedden is fátyolfelhőzetre és gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.

Tovább
15:15

Hétfőn már 476 válságos állapotban lévő fertőzöttet ápoltak intenzív terápián.

Tovább
14:00

Merkely Béla nyilatkozott, hogy mire kell figyelni, ha jön a második hullám.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség