A kormány a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúlyt

Az egészségügyi fejlesztések egyik irányvonala az alapellátás javítása.

   

A kormány a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúlyt, ezért az egészségügyi fejlesztések egyik irányvonala az alapellátás javítása - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn.

Kásler Miklós közölte: a kormány több mint 10 milliárd forinttal támogatja csoportpraxisok létrehozását, hogy egy-egy földrajzi egységben a különböző orvosi szakmák együtt dolgozhassanak.
Az alap- és szakellátásban dolgozó fogorvosok pedig havi fix összegű díjemelést kapnak, mert míg a családi orvosok jövedelme folyamatosan emelkedett, az övék ezzel nem tartott lépést - tette hozzá.
A miniszter beszélt arról is, hogy átalakították a sürgősségi ellátást, megalkották az öt nemzeti programot és folyamatosan fejlesztik az Országos Mentőszolgálatot. Utóbbi részeként új mentőállomásokat építettek és újítottak fel, de megújult a mentőgépkocsipark és a felszereltsége is - fűzte hozzá.
Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT): januártól minden beteg egészségügyi adatait egy helyen érhetik el a betegek és a kezelőorvosok egyaránt - tudatta.
A miniszter szólt arról is, hogy a sebészek érsebésszé átképzésének támogatására Bakay Lajos-ösztöndíjat hirdettek meg, hogy jövőre a budapesti érsebészeti centrumok folyamatos ügyeleti ellátásban működhessenek.
Kásler Miklós a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, hogy nő a traumatológiai ellátás állami támogatása, a fix díjakra ebben az évben 3,4 milliárd forintot, jövőre pedig további 10 milliárd forintot fordít a költségvetés.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2019-11-04 09:49:06

További híreink

P 16:00

Tízmillió euróval 17,2 százalékra növekszik a részünk.

Tovább
P 15:00

Vasárnap forgalomkorlátozásra kell számítani.

Tovább
P 14:00

Emberrel a szélvédőjébe szorulva menekült egy autós

Tovább
P 11:00

A férfit a magyar rendőrök őrizetbe vették.

Tovább
P 10:00

J.R.R. Tolkien fia.

Tovább
P 09:00

Plusz 3,2 fokos meleget mértek.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség