Brexit csak jövő júniusban? Itt a legújabb ötlet

Ha már semmi jele annak, hogy haladnának a tárgyalások, jöhetnek az újabb forgatókönyvek.

   

 Akár jövő nyárra csúszhat a Brexit időpontja – állítja a Guardian brüsszeli forrásokra hivatkozva. A brit lap szerint legalábbis az EU vezetői erre vonatkozó ajánlatot tehetnek Boris Johnsonnak a jövő heti EU-csúcson, amely jelenlegi állás szerint a legutolsó alkalom, amikor valamiféle megállapodást csikarhatnak ki a felek egymásból. A Guardian úgy tudja, több időpont is felmerülhet a jövő csütörtöki brüsszeli EU-csúcson, de a jövő június tűnik a legnyilvánvalóbb választásnak.

A megoldás természetesen ellentmond annak, amit Johnson egyfolytában ismétel, vagyis hogy „inkább beledöglik”, de október 31-e után tovább nem halasztja a Brexitet. Az azonban szintén valószínűtlennek tűnik – főleg annak fényében, hogy tegnap már az alkudozás lefulladásáról beszéltek –, hogy jövő csütörtökön bármilyen megoldásra jutnak, bár a kormányfő friss nyilatkozatai alapján igyekszik ezt a látszatot kelteni. A határtalan optimizmus jele, hogy a korábban még a parlament bezárását megkísérlő Johnson most (egy újabb felfüggesztés kellős közepén) jövő szombatra parlamenti ülést kíván összehívni.

A BBC természetesen megjegyzi, hogy ilyenre 1939 óta mindössze négy alkalommal volt példa, ám ennél fontosabb, hogy ha nem sikerül Brüsszelben semmire jutni, mit is fognak csinálni az alsóházi képviselők jövő szombaton. Mivel ez tűnik a valószínűbb forgatókönyvnek, jó eséllyel ekkor jelenti be Boris Johnson, mire is készül, ekkor tehát talán kiderülhet, lesz-e Brexit október 31-én.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2019-10-09 15:00:01

További híreink

14:15

Franciaországban többé nem engedélyezett hidroxiklorokinnal kezelni fertőzötteket.

Tovább
13:30

Szombattól megszüntetik a szájmaszk kötelező köztéri viselését.

Tovább
12:30

Az Operatív Törzs online tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekről.

Tovább
11:45

Péntektől újra kinyithatnak a budapesti éttermek koronavírus-járvány miatt bezárt helyeket.

Tovább
10:30

A gyanúsítottak mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket is kínáltak.

Tovább
09:30

Február-áprilisban 56 ezerrel dolgoztak kevesebben, mint egy évvel ezelőtt.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség