Kulcsár Tokióban is kiegyezne az idei vb-ken nyert 14 éremmel

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke jövőre Tokióban is kiegyezne azzal a 14 éremmel, amelyet a magyar sportolók idén nyertek.

   

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke jövőre Tokióban is kiegyezne azzal a 14 éremmel, amelyet a magyar sportolók olimpiai versenyszámokban az idei világbajnokságokon eddig szereztek.
A MOB elnöke a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az úszók négy aranyat, a vívók egy aranyat és két ezüstöt, a kajakosok két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot, míg a birkózók egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot nyertek a vb-ken, ami összesen nyolc arany, négy ezüst és két bronzérem.
"Ez jobb, mint a tavalyi, vagy tavalyelőtti mérleg, és nem szabad elfelejteni, hogy az évnek még nincs vége" - hangsúlyozta Kulcsár, aki hozzátette, hogy az említett sportágakon kívül vitorlázásban, sportlövészetben, vízilabdában és karatéban is lehetnek magyar éremszerzési esélyek, s összességében 140-180 fős magyar sportolói létszámmal kalkulálnak a japán fővárosban.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy "idén négy olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeztünk, amelyeknek rendkívül jó visszhangja volt, és a nemzetközi szövetségek is mindenhonnan dicsérő szavakkal illettek bennünket".


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2019. 25., 15:38

További híreink

12:30

A balassagyarmati nyomozók egy 36 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Tovább
11:30

Ma veszi kezdetét a 9. Mozinet Filmnapok Budapesten a Puskin moziban.

Tovább
10:30

Nem lehet megjósolni, hogy milyen eredményre vezet az uniós állam- és kormányfők tanácskozása az ügyről.

Tovább
09:30

A Mávinform csütörtöki tájékoztatása szerint egyes vonatok nem a teljes útvonalon, illetve eltérő megállásokkal közlekednek.

Tovább
08:30

Az idegenrendészeti eljárás adatai szerint illegálisan lépték át az országhatárt.

Tovább
16:30

A migráció okozta kihívások kezelését illetően Törökország továbbra is kulcsfontosságú partnere az Európai Uniónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség