Kulcsár Tokióban is kiegyezne az idei vb-ken nyert 14 éremmel

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke jövőre Tokióban is kiegyezne azzal a 14 éremmel, amelyet a magyar sportolók idén nyertek.

   

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke jövőre Tokióban is kiegyezne azzal a 14 éremmel, amelyet a magyar sportolók olimpiai versenyszámokban az idei világbajnokságokon eddig szereztek.
A MOB elnöke a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az úszók négy aranyat, a vívók egy aranyat és két ezüstöt, a kajakosok két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot, míg a birkózók egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot nyertek a vb-ken, ami összesen nyolc arany, négy ezüst és két bronzérem.
"Ez jobb, mint a tavalyi, vagy tavalyelőtti mérleg, és nem szabad elfelejteni, hogy az évnek még nincs vége" - hangsúlyozta Kulcsár, aki hozzátette, hogy az említett sportágakon kívül vitorlázásban, sportlövészetben, vízilabdában és karatéban is lehetnek magyar éremszerzési esélyek, s összességében 140-180 fős magyar sportolói létszámmal kalkulálnak a japán fővárosban.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy "idén négy olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeztünk, amelyeknek rendkívül jó visszhangja volt, és a nemzetközi szövetségek is mindenhonnan dicsérő szavakkal illettek bennünket".


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2019-09-25 15:38:37

További híreink

13:30

Védője szerint kezelésre szorul a fiatal.

Tovább
12:30

Egy utazós blogger Új-Zéland egyik nemzeti parkjában fotózta le a hegyek között húzódó gleccsert.

Tovább
10:30

A balesetek és az áldozatok száma is jelentős csökkenést mutat.

Tovább
09:30

A tüdődaganatosak száma a férfiak közt egyértelműen csökken.

Tovább
08:30

Egy műanyag-feldolgozó üzemben keletkezett a tűz.

Tovább
17:30

Januártól jár az ingyenesség, új igazolást vezetnek be, amely alapján az ingyen bérletet lehet kérni.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség