Sarka Kata élettársának cégéből 450 milliós osztalékot vettek ki

A maradékot előrelátóan az eredménytartalékba helyezik.

   

7,3 milliárd forintos nettó forgalom mellett 1 milliárd 68 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2018-as évet a kormány kedvenceként őrző-védő cégeként emlegetett Valton-Sec Kft. A vállalkozás mérlege szerint a több mint egymilliárdos haszon kevesebb mint felét, 450 millió forintot vesz ki osztalékként a többségi tulajdonos Varga Lajos a 11 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Bessenyei István. A maradékot előrelátóan az eredménytartalékba helyezik.Bessenyei céges érdekeltségei mellett azzal került a címlapokra, hogy Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília mellett üzlettárs volt a Nakama&Partners Kft.-ben, majd kiderült, hogy a kedvező adózásáról ismert Luxemburgban osztoznak közös háztartáson Sarka Kata bulvárszereplő-üzletasszonnyal.

A Valtonnak közel sem a miniszterelnök kabinetfőnökének felesége, Rogán-Gaál Cecília az első kapcsolata a NER-rel: Varga Lajos az Index korábbi portréja szerint sohasem titkolta, hogy bizalmi viszonyban van a kormánypárttal. Ennek megfelelően olyan nagyértékű közbeszerzések mellett, mint például a budapesti vizes vb őrzése, olyan bizalmi feladatokat nyertek el, mint a Tiborcz Istvánhoz köthető turai Schossberger-kastély védelme vagy Orbán Viktor 2016-os, Kossuth téri beszédének biztosítása.

Bessenyei számára pedig nem csak Sarka Kata az egyetlen kapocs a médiához: 2008-ig az akkor még az RTL Magyarország vezérigazgatójaként dolgozó Dirk Gerkensnek, a TV2 jelenlegi vezérigazgatójának is tanácsadója volt, majd 2017-ben megvásárolta a Femcafe női portált kiadó Netrisk Hungary Kft.-t, ami tavaly szép summát kapott az állami Szerencsejáték Zrt.-től.Bessenyei nevét ezenkívül Rogán Antal elhíresült helikopterezése kapcsán is emlegették a sajtóban. Ő intézhette ugyanis Rogán Antal nagy port kavart utazását, amit a Népszabadság nyomozott ki. Nem sokkal azután, hogy megírták, hogy a miniszter helikopterrel ment Szabó Zsófia színésznő esküvőjére, a lapot bezárták. Ez a titokzatos, a Valtonnal üzleti kapcsolatba keveredő cég intézte egyébként Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó helikopterezését is. A közös kapocs az Index cikkében a nyilvánosságot kerülő háttéremberként jellemzet Bessenyei István lehetett.

Bessenyei egyébként nagy munkában van: 3000 négyzetméteres luxusvillát épít a Fogaskerekű svábhegyi megállójától pár perce lévő Felhő utcában.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

07:30

Kettősfront érkezik, amely lehűlést hoz.

Tovább
Sz 07:30

Továbbra is marad a változékony időjárás.

Tovább
P 14:00

De továbbra is elkülönítőbe küldik a külföldről érkezőket.

Tovább
P 12:30

Az Operatív Törzs online tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekről.

Tovább
P 11:00

Oroszországban rekordszámú, 232 Covid-19-beteg elhunytáról tettek bejelentést pénteken.

Tovább
P 09:30

Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség