Két horgász beleborult a vadnai tóba, egyikük meghalt

Az ügyészség vádat emelt

   

 Az egyik férfi 2016 nyarán egy gazdasági társaság vezetőjeként 7 db csónakot bérelt egy másik gazdasági társaságtól azzal a céllal, hogy a Vadna külterületén horgászóknak személyenként ezer forintos napi díj ellenében bérbeadja azokat. A csónakkölcsönzést a szintén megvádolt társára bízta, akit gondnoki munkakörben foglalkoztatott.

A harmadik vádlott szeptember közepén két férfival – köztük a későbbi áldozattal – kiment a tóra horgászni, és ehhez kibérelt egy alumínium anyagú kétszemélyes csónakot, amely nem volt hajózásra alkalmas állapotban. A bérbe vett csónak ugyan képesítés nélkül vezethető, de csak az vezetheti, aki tud úszni, kellő gyakorlattal rendelkezik.

A gondnok figyelmen kívül hagyta a szabályokat és felszerelés hiányában üzemképtelen állapotban adta ki a csónakot. A bérlő és a későbbi áldozat horgászás közben ittas állapotba került, majd este beeveztek a 15 méter mély tóba. A férfi a parttól 120-130 méterre kihelyezett bójánál fogott egy halat, amelyet merítőszákkal akartak kiemelni. Ehhez a vádlott a csónak vezetését átengedte a társának, aki innentől tovább evezett, majd mindketten felálltak a csónakban, ami ettől megbillent és felborult, és mivel nem voltak gyárilag kialakított légtartályai, elmerült.

A mentőmellény nélküli férfi és a társa így nem tudtak megkapaszkodni a csónakban, a vádlott a partra úszott, a társa azonban vízbefulladt. Testét másnap a mentőcsoport munkatársai a parttól 120-130 méter távolságban, a tó fenekén találták meg.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

15:09

Ez már a harmadik házassága lesz Scarletnek

Tovább
15:06

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz

Tovább
15:05

Azonnal kihirdette az ítéletet

Tovább
H 12:49

A maradékot előrelátóan az eredménytartalékba helyezik.

Tovább
H 12:48

A férfi fémdetektorral akadt rá az 1,4 kg súlyú aranyrögre

Tovább
H 12:14

A 72. cannes-i filmfesztivál brutálisan realista filmekkel indult.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség