Egy magyar településen tízszer több születés jut a lakosságra az országos átlagnál

Minden évben minden századik lébényire jut egy kisgyerek.

   

Orbán Viktor családvédelmi akciótervének célja, hogy megszüntesse a magyar természetes fogyást, azonban van egy magyar település, aminek úgy tűnik, nem volt szüksége minderre. Lébényen az országos átlagnál tízszer több születés jut a lakosságra, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az átgondolt intézményrendszernek és a magas béreknek köszönhetik mindezt, írja a napi.hu.2015 óta kisebb babyboom történt a településen, így a településen pozitív a népesedési mérleg. Az elmúlt években rendre 30 fős átlagos születési szám volt a kisvárosban, ami, tekintve hogy egy 3200 lakosú településről van szó, elég nagy érték.

Minden évben minden századik lébényire jut egy kisgyerek, míg Magyarországon éves átlagban ezer lakosra kevesebb mint kilenc élve születés jut. A független Kovács Gábor vezette önkormányzat eldöntötte, hogy január 1-től minden újszülött érkezésekor 100 ezer forintot ajándékoznak a szülőknek, illetve egy 30 ezer forint értékű babakelengyét is, ami tartalmaz pelenkát, a város logójával díszített kistáskát, rugdalózót, törülközőt. Mindez akkor jár, ha az egyik szülő már legalább egy éve a település lakója. A településen egyébként immár bölcsőde is található, illetve van óvoda is, amit folyamatosan fejlesztenek.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

08:26

Egy kelet-walesi nő talált rá az apósa hagyatékában egy gyűrűre.

Tovább
Sz 15:22

A jógatanár szerint a speciális ital és az extra fogyasztási mód tartja karban.

Tovább
Sz 12:56

Halle Berry ravasz módon az arcunkba dörgöli, hogy mennyire bámulatosan néz ki ötvenen túl is

Tovább
Sz 12:46

Nem bírtak magukkal, így hát egymásnak estek.

Tovább
Sz 12:43

Kampányt indít a vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorításáért az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és az Aegon.

Tovább
Sz 12:38

Csaknem 1,8 milliárd tonna szén-dioxid került az atmoszférába.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség