Razzia - 18 korrupt rendőrt tartóztattak le!

Saját zsebre dolgozhattak az autópálya rendőrök az M1-esen.

   

Több rendőrt is őrizetbe vettek, akiket azzal gyanúsítanak, hogy saját zsebre dolgoztak az M1-es autópályán. Az MTI szerint a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességet megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

A vád szerint az autópálya-rendőrök az M1-es autópályán rendszeresen saját zsebre dolgoztak. A szabálysértőknek ugyanis felajánlották, hogy elállnak a további intézkedésektől, ha cserébe azok fizetnek nekik. Az ügyészség ezért és a bizonyítékokra tekintettel kedden összehangolt akciókat hajtott végre és 18 autópálya-rendőrt vettek őrizetbe. Az ügyészség házkutatásokat végez, gyanúsítottakat hallgat ki, ezek jelenleg is folyamatban vannak.

Az ügyészség minden elkövetőnél indítványozta, hogy hozzanak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, amelyről a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája dönt.

Amennyiben a rendőröket bűnösnek találják 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők, azonban a büntetési tétel felső határa – tekintettel a halmazati szabályokra – 12 év.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2019. 27., 18:43

További híreink

V 09:11

Elkapták őket

Tovább
V 09:05

Ahol Bella Hadid csókolózott

Tovább
V 09:02

És még illik is neki

Tovább
P 16:32

Reklám a javából

Tovább
P 12:31

41 éves volt

Tovább
P 12:28

Már napok óta nem találják

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség