Megszerezték, ezzel fenyegette a Teréz körúti robbantó a Belügyminisztériumot

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

   

Kiszivárgott a Teréz körúti robbantással vádolt P. László levele, amelyet a Belügyminisztériumnak küldött.

A férfi szövegében végig többes számban írt:


"A robbantás nem a célunk. A robbantás csak egy eszköz a célunk eléréséhez. Ebből a trágyából akár több tonnásat is össze lehet gyúrni. Több kockázatot, hogy mások ne sérüljenek, nem fogunk vállalni. Időzítőt fogunk használni. Reméljük, erre nem kerül sor. Mindössze egymillió eurót kérünk. Ha fizettek, ígérjük, hogy legalább 2022-ig visszavonulunk."

A levélben ír még arról is, hogyan kell egy robbanószerkezetet összeállítani, és megfenyegeti a Belügyminisztériumot, hogy ha nem fizetnek, akkor újabb robbantások következnek: "Ne feledjétek: nem sérült civil, meg nem vagyunk őrültek. Szerintem ez bizonyítja, hogy a szavunkat be fogjuk tartani. Ha úgy döntötök, hogy nem fizettek, a ti felelősségetek lesz az, ami történni fog. Ha elhitetitek velünk, hogy fizetni fogtok, és mégsem, akkor különösen nagy robbanás lesz".

A férfi húga határozottan elutasította azonban, hogy az emaileket a testvére küldte volna, ugyanis P. László az elküldés időpontjában Zala megyében, Karmacson tartózkodott, és épp az apjukkal vacsorázott. "Az IP-cím, amiről a levél állítólag elment a belügynek, az a nagymamám wifijének az IP-címe, aki Taksonyban él. Szóval lehetetlen, hogy a bátyám 200 kilométeres távolságból elküldött volna egy emailt. De azt sem értem, hogy miért nem készült éles kép az állítólagosan elküldött levélről, csak egy homályos, kivehetetlen valami."

A vádirat szerint P. László 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a VI. kerületi Teréz körúton egy táskát tett a földre, a táskában robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. A robbantásban két rendőrjárőr súlyosan, egy járókelő könnyebben megsérült. P. Lászlót nem jogerősen emberölési kísérlet, robbanószerrel való visszaélés és terrorcselekmény előkészítésének vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Sz 13:36

Az egyik legnagyobb német autóipari gyár vezető menedzserét és gyermekeit a biztonságiak hagyták helyben.

Tovább
K 09:40

Ezúttal a youtuberek munkáját érintik kellemetlen ügyek.

Tovább
H 07:30

Az orosz gyerek hosszú ideje terrorizálta a többi tanulót.

Tovább
V 11:17

81 éves korában elhunyt az ország legnépszerűbb táncdalénekese.

Tovább
Sz 14:56

Egy 18 emeletes lakóházba csapódott be péntek délben egy kisrepülő - a terrortámadást egyelőre kizárták a hatóságok.

Tovább
Sz 14:37

Áprilistól nem lesz olyan egyszerű egy beteget előre sorolni a várólistán, mint korábban.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség