Orbán Viktor bejelentette, hogy lesz nyugdíjprémium

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

   

A kormányfő elmondta, csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági adatokból teljesen egyértelmű: az év végén, novemberben, lesz nyugdíjprémium, a gazdasági növekedés ugyanis elérte azt a szintet, amely alapján ez megilleti a nyugdíjasokat. Ez 10-12 ezer forintos egyszeri kiegészítést jelent.

Orbán Viktor véleménye szerint a következő négy év legfontosabb kérdésének a demográfiát tartja, és megerősítette, hogy ebben a témában indul majd a következő konzultáció.

Nekünk nem számok, hanem magyar emberek kellenek, ehhez gyerekek és család kell" – jelentette ki a kormányfő. Hangsúlyozta: olyan országot szeretne, ahol a fiatalok nem változtatják meg gyerekvállalásai terveiket anyagi okok miatt.

A műsorban Orbán Viktor azt is közölte, a migrációval szembeni magyar ellenállás valódi félelmeket tükröz. Úgy fogalmazott: "vannak olyan európai országok, ahol a politikusok óvatosan mondanak ellent, és nem merik azt képviselni, amit az emberek gondolnak, de ez nem jellemző a magyar kormányra. Ha támadják Magyarországot, akkor megfelelő súlyú lesz a válasz" – emelte ki.

A miniszterelnök leszögezte: a nyugalom, a béke, a biztonság a fontos, ehhez pedig az kell az ország meg tudja védeni a saját álláspontját.

A bevándorlással kapcsolatos csata még nem dőlt el
– hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: ezt a mérkőzést meg kell vívni, amihez a májusi EP-választás fontos lesz.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség