Zinedine Zidane drámai bejelntése

Két és fél év után lemond a Real Madrid vezetőedzői posztjáról.

   

A Real Madrid francia menedzsere, Zinédine Zidane és a klub elnöke, Florentino Perez váratlanul sajtótájékozatót hívott össze csütörtök délelőttre a csapat edzőközpontjában.

Az előzetes hírek szerint a távozását belengető Gareth Bale és Cristiano Ronaldo helyzete lett volna a téma, ám végül maga a vezetőedző jelentette be, hogy lemond.

"Úgy döntöttem, hogy nem folytatom a Real Madrid vezetőedzőjeként. Nagyon fura ez a helyzet, de azt érzem, egy új hanggal, egy új mentalitással, filozófiával a csapat többet nyerhet"

– indokolt a 45 éves szakember. Elmondta, beszélt már csapatkapitányával, Sergio Ramosszal, aki mindenben támogatta edzőjét.

Természetesen szó volt Ronaldóról és Bale-ről is, hogy esetleg van a döntésének köze a két játékoshoz, de ezt kategorikusan cáfolta, illetve több kérdést is kapott a távozó menedzser a kimerültségéről, de Zidane végig hárított, mondván egyszerűen csak neki és a klubnak is változásra, friss levegőre van szüksége.

"Azt éreztem, hogy ezt a szakaszt most le kellett zárnom. Vannak helyzetek, amikor tudnod kell megálljt parancsolni. Nekem most jött el az idő."

Florentino Perez azt mondta, a Bajnokok Ligája-győzelem után sokkolja ez a helyzet. Hozzátette, pontosan tudja a francia, hogy mennyire becsüli és szereti őt, és nehéz elengednie.

"Meg akartam győzni, hogy gondolja meg magát, de kudarcot vallottam. Nagyon köszönjük neki az elmúlt éveket, mindent megtestesített, amit mit Madridizmusnak nevezünk. Nem örökre köszönünk el, nagyon szeretném, ha egyszer visszatérne még ide"

– jelentette ki az elnök. Az élő közvetítésben pontosan látszik, hogy Perez valóban sokkban van.

A játékosként és edzőként is mindent megnyerő Zidane 2016 telén vette át a Real Madridot a bukdácsoló Rafa Beníteztől, majd nem egész két és fél év alatt három Bajnokok Ligája-győzelmet és egy bajnoki címet nyert. Regnálása alatt 149 meccsen ült a kispadon, a mérlege egészen parádés: 104 győzelem, 29 döntetlen és 16 vereség. Ez alatt az időszak alatt 393 gólt szerzett a csapata, és mindössze 160 gólt kapott.

Még a Bajnokok Ligája-döntő előtt írtunk egy elemzést arról, hogy milyen edző az akkor még csak kétszeres BL-győztes Zinédine Zidane.

Kiemelt kép:Zinedine Zidane/AFP

24.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Sz 13:36

Az egyik legnagyobb német autóipari gyár vezető menedzserét és gyermekeit a biztonságiak hagyták helyben.

Tovább
K 09:40

Ezúttal a youtuberek munkáját érintik kellemetlen ügyek.

Tovább
H 07:30

Az orosz gyerek hosszú ideje terrorizálta a többi tanulót.

Tovább
V 11:17

81 éves korában elhunyt az ország legnépszerűbb táncdalénekese.

Tovább
Sz 14:56

Egy 18 emeletes lakóházba csapódott be péntek délben egy kisrepülő - a terrortámadást egyelőre kizárták a hatóságok.

Tovább
Sz 14:37

Áprilistól nem lesz olyan egyszerű egy beteget előre sorolni a várólistán, mint korábban.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség