Ismét gyászol az orvostársadalom

66 éves korában elhunyt Kiss István professzor., akinek sok beteg köszönheti életét,

   

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy a mai nap reggelén 2018.05,11-én Dr. Kiss István Professzor Úr, a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szakmai bizottságának elnöke, alapítója, életre hívója 66 éves korában elhunyt. A professzor mindvégig hitt a gyógyulásában azonban a szervezete feladta a küzdelmet, a szíve a mai napon megszűnt dobogni.

Kiss István 1952. november 15-én született Budapesten, 1977-ben megnősült, házasságukból két fiúk született Gergely és Márton.1977-ben fejezte be tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1977-90 között a Semmelweis OTE II. sz. Belgyógyászati Klinikáján, a hypertonia-nephrologia részlegen dolgozott, majd 1986-ban neveztek ki osztályvezetőnek a Klinika Nephrologiai-Dialízis Részlegére. 1991-től a B. Braun Avitum Hungary Zrt. Dialízishálózat 1. sz.Dialízisközpontjának igazgatói feladatait látta el.

Nem riadt vissza a tanulástól, folyamatosan képezte magát, a belgyógyász, nephrológus, geriátriai és klinikai farmakológiai szakvizsga mellett hypertonologiából, obezitológiából, lipidológiából is képesítést szerzett.
Szakmai tevékenységét számos elismeréssel, kitüntetéssel díjazták. Kiadványok sora őrzi emlékét. Aktív részese volt az oktatásnak.

2010 -től napjainkig a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szakmai bizottságának elnökeként mindvégig elhívatottsággal dolgozott, a Programra saját gyermekeként tekintett.

Kiss István professzor egész életét a betegellátásnak, az oktatásnak és nem utolsó sorban a családjának szentelte. Az egész életét az empátia, az értékek tisztelete, a bizalom, az optimizmus és az emberszeretet jellemezte.

Nyugodjon békében, emlékét örökre megőrizzük!

press24

 

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2018. 12., 01:58

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség