Ismét gyászol az orvostársadalom

66 éves korában elhunyt Kiss István professzor., akinek sok beteg köszönheti életét,

   

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy a mai nap reggelén 2018.05,11-én Dr. Kiss István Professzor Úr, a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szakmai bizottságának elnöke, alapítója, életre hívója 66 éves korában elhunyt. A professzor mindvégig hitt a gyógyulásában azonban a szervezete feladta a küzdelmet, a szíve a mai napon megszűnt dobogni.

Kiss István 1952. november 15-én született Budapesten, 1977-ben megnősült, házasságukból két fiúk született Gergely és Márton.1977-ben fejezte be tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1977-90 között a Semmelweis OTE II. sz. Belgyógyászati Klinikáján, a hypertonia-nephrologia részlegen dolgozott, majd 1986-ban neveztek ki osztályvezetőnek a Klinika Nephrologiai-Dialízis Részlegére. 1991-től a B. Braun Avitum Hungary Zrt. Dialízishálózat 1. sz.Dialízisközpontjának igazgatói feladatait látta el.

Nem riadt vissza a tanulástól, folyamatosan képezte magát, a belgyógyász, nephrológus, geriátriai és klinikai farmakológiai szakvizsga mellett hypertonologiából, obezitológiából, lipidológiából is képesítést szerzett.
Szakmai tevékenységét számos elismeréssel, kitüntetéssel díjazták. Kiadványok sora őrzi emlékét. Aktív részese volt az oktatásnak.

2010 -től napjainkig a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szakmai bizottságának elnökeként mindvégig elhívatottsággal dolgozott, a Programra saját gyermekeként tekintett.

Kiss István professzor egész életét a betegellátásnak, az oktatásnak és nem utolsó sorban a családjának szentelte. Az egész életét az empátia, az értékek tisztelete, a bizalom, az optimizmus és az emberszeretet jellemezte.

Nyugodjon békében, emlékét örökre megőrizzük!

press24

 

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2018. 12., 01:58

További híreink

Sz 13:36

Az egyik legnagyobb német autóipari gyár vezető menedzserét és gyermekeit a biztonságiak hagyták helyben.

Tovább
K 09:40

Ezúttal a youtuberek munkáját érintik kellemetlen ügyek.

Tovább
H 07:30

Az orosz gyerek hosszú ideje terrorizálta a többi tanulót.

Tovább
V 11:17

81 éves korában elhunyt az ország legnépszerűbb táncdalénekese.

Tovább
Sz 14:56

Egy 18 emeletes lakóházba csapódott be péntek délben egy kisrepülő - a terrortámadást egyelőre kizárták a hatóságok.

Tovább
Sz 14:37

Áprilistól nem lesz olyan egyszerű egy beteget előre sorolni a várólistán, mint korábban.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség