Hosszú Katinka júniusban újra versenyez

Az olimpiai bajnok úszó az év elején tartott egy rövidebb szünetet, de már újra teljes erőbedobással edz.

   

 Hosszú Katinka a Huawei-nek adott interjút, innen tudjuk, hogy amíg ritkábban látogatta az edzéseket, addig is próbálta szinten tartani magát, de „valóban nem volt meg ugyanaz az edzésmennyiség, mint korábban. Igazából azzal lett hirtelen sok szabadidőm, hogy nem jártam versenyekre.” Több ideje volt olvasni, a szüleit meglátogatni Baján, többet találkozott a barátaival, úgy fogalmazott: „csupa normális dolog, amire nekem a korábbi életmódom miatt nem mindig jutott időm, vagy lényegesen kevesebb, mint másnak.”


Magánéleti krízise alatt elsősorban a családra és a barátokra számíthatott. „A család az első, ők mindig ott vannak, és van egy-két barát, akik szinte már családtagoknak számítanak. Az őszinte, jó beszélgetések nagyon fel tudnak tölteni.” Erről az időszakról azt mondta, nem volt könnyű, utalt a sajtótalálgatásokra is.


Úszókarrierje jövőjéről azt mondta, sürgeti az idő, már csak két év van a tokiói olimpiáig. „Egy úszó sem csinál két egyforma olimpiai ciklust. Próbálom élvezni az úszást, és bár tudom, hogy már nincs sok időm az úszásban, de azt a rövid időszakot szeretném kiélvezni. Mert ez az időszak arra jó volt, hogy ráébresztett, mennyire szeretek úszni. Sokkal jobban érzem magam, ha úszom, edzem, készülök, pedig januárban egyáltalán nem voltam ebben ennyire biztos. Újraértékeltem az úszást! Olyan ez, mint amikor valaki egy kicsit kiég, hátralép, és aztán rájön, hogy ez valójában mennyire jó dolog, csak akkor és ott, abban a pillanatban sok volt.”


Hiányzik már neki a versengés, szeretné a korábbi stratégiát folytatni, „bár azt valószínűleg átgondolom, hogy hány versenyre és hova megyek el, mert néha sok volt, hogy öt héten át folyamatosan versenyeztem.”
Bejelentette, júniusban tér vissza a versenyzéshez, s várhatóan a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon is indul majd. Azt mondta, a kihagyás ellenére szokatlanul gyorsan visszaállt, úgy érzi, jó formában van.

HVG

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség