Hosszú Katinka júniusban újra versenyez - Profik a neten

Hosszú Katinka júniusban újra versenyez

Az olimpiai bajnok úszó az év elején tartott egy rövidebb szünetet, de már újra teljes erőbedobással edz.

   

 Hosszú Katinka a Huawei-nek adott interjút, innen tudjuk, hogy amíg ritkábban látogatta az edzéseket, addig is próbálta szinten tartani magát, de „valóban nem volt meg ugyanaz az edzésmennyiség, mint korábban. Igazából azzal lett hirtelen sok szabadidőm, hogy nem jártam versenyekre.” Több ideje volt olvasni, a szüleit meglátogatni Baján, többet találkozott a barátaival, úgy fogalmazott: „csupa normális dolog, amire nekem a korábbi életmódom miatt nem mindig jutott időm, vagy lényegesen kevesebb, mint másnak.”


Magánéleti krízise alatt elsősorban a családra és a barátokra számíthatott. „A család az első, ők mindig ott vannak, és van egy-két barát, akik szinte már családtagoknak számítanak. Az őszinte, jó beszélgetések nagyon fel tudnak tölteni.” Erről az időszakról azt mondta, nem volt könnyű, utalt a sajtótalálgatásokra is.


Úszókarrierje jövőjéről azt mondta, sürgeti az idő, már csak két év van a tokiói olimpiáig. „Egy úszó sem csinál két egyforma olimpiai ciklust. Próbálom élvezni az úszást, és bár tudom, hogy már nincs sok időm az úszásban, de azt a rövid időszakot szeretném kiélvezni. Mert ez az időszak arra jó volt, hogy ráébresztett, mennyire szeretek úszni. Sokkal jobban érzem magam, ha úszom, edzem, készülök, pedig januárban egyáltalán nem voltam ebben ennyire biztos. Újraértékeltem az úszást! Olyan ez, mint amikor valaki egy kicsit kiég, hátralép, és aztán rájön, hogy ez valójában mennyire jó dolog, csak akkor és ott, abban a pillanatban sok volt.”


Hiányzik már neki a versengés, szeretné a korábbi stratégiát folytatni, „bár azt valószínűleg átgondolom, hogy hány versenyre és hova megyek el, mert néha sok volt, hogy öt héten át folyamatosan versenyeztem.”
Bejelentette, júniusban tér vissza a versenyzéshez, s várhatóan a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon is indul majd. Azt mondta, a kihagyás ellenére szokatlanul gyorsan visszaállt, úgy érzi, jó formában van.

HVG

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Cs 15:57

Sok napsütés és nyárias meleg várható a hosszú hétvégén.

Tovább
Cs 15:10

220 éves évfordulóját ünnepli a Szigligeti Színház.

Tovább
Cs 14:02

Otthon, gép nélkül is könnyen elkészíthetőek, és isteni finomak

Tovább
Cs 13:09

Jövő héten kezdődik a jubileumi Szegedi Ifjúsági Napok

Tovább
Cs 12:08

Nincs jól Ördög Nóra!

Tovább
Cs 10:45

Több pénz jut jövőre a nevelőszülői hálózatra

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség