Divízió I-es jégkorong-vb - Magyarország - Nagy-Britannia

Közel a feljutáshoz a brit válogatott 4-3-ra sikerült legyőznie az olasz együttest.

   

Mindkét együttes hat ponttal várta az összecsapást, melyen a harmadik vonalból feljutott britek első lövésükkel szereztek vezetést. Az olaszoknak 22 másodperc kellett az egyenlítéshez - nekik ez volt a második kísérletük. Újabb 44 másodperc elteltével a szigetországiak második kapura lövése is gólt eredményezett - az első négy lehetőségből három találatot láthatott a Papp László Budapest Sportaréna 1750 fős közönsége. Az olaszoknak harmadik lövésükkel sikerült újra döntetlenre módosítani az állást. Mindkét együttes jól sáfárkodott a lehetőségeivel, az első húsz percben 5-4 volt a kapura lövések aránya a briteknek.

A második harmad elején Ben O'Connor félpályáról eleresztett lökete talált utat az olasz kapuba: az ötven százalékos hatékonysággal védő Andreas Bernardot lecserélte az olasz kapitány, s Marco de Filippo Roia váltotta őt. A harmad további részében mindkét együttes stabilabban védekezett, és bár a játékrészben magukra találtak az olaszok - 16-7-re nyertek a lövések számában - nem esett több gól.

A záró felvonásban aztán újra sikerült nekik az egyenlítés, ám a briteknek erre is volt válaszuk, 11 perccel a dudaszó előtt ismét átvették a vezetést, rendületlenül szurkoló mintegy nyolcszáz fős táboruk hangos ünneplése közepette. Az utolsó hat percben egy emberhátrányt is kivédekezett a szigetországi együttes, s bár az olaszok egymás után vezették a támadásaikat - az utolsó negyven másodperc egy részében már kapus nélkül -, negyedszer nem tudtak egyenlíteni.

Az olaszok a szlovénokkal, míg a britek a magyarokkal játszanak a szombati zárónapon.

A vb első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Fotógaléria - fotók mti

A győztes brit (mezben) és a második helyezett olasz csapat a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság eredményhirdetésén.

A győztes brit csapat a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság eredményhirdetésén a Papp László Budapest Sportarénában.

Az eredmény a brit csapat számára jelenti a feljutást, a magyar válogatott nem kerül a 16 csapatos világelitbe. Szétlövés után 3-2-re nyert Nagy-Britannia.

A találkozó alapjátékidőben 2-2-re végződött, ez a brit csapat számára jelenti a feljutást, a magyar válogatott nem kerül a 16 csapatos világelitbe. Szétlövés után 3-2-re nyert Nagy-Britannia.

Vay Ádám

Pozsgai Tamás valamint a brit Oliver Betteridge David Phillips és Ben Bowns


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2018. 29., 04:45

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség