Kárpótlás a felrobbant repülőn utazóknak

5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot kaptak a tragédia idején.

   

 Kényszerleszállást hajtott végre kedden a Southwest Airlines amerikai légitársaság egyik gépe Philadelphiában, amelynek során egy utas életét veszítette, heten pedig megsérültek.
A közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint az utasokon pánik vett erőt, a gép fedélzetén eluralkodott a zűrzavar, főleg, amikor elrendelték az oxigénmaszkok felcsatolását. Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala megkezdte a vizsgálatot.


A Boeing 737-es típusú utasszállító az első információk szerint az üzemanyagtartálynál sérült meg, a baloldali motor nem sokkal a felszállás után szétrobbant, a géptest egyik darabja leszakadt, és a kényszerleszálláskor a légnyomásváltozás következtében betört ablakon félig kiszippantotta az egyik női utast, akit a többi utas húzott vissza a fedélzetre, ám aki a kórházban az életét vesztette.


A Southwest Airlines Flight 1380 ezután levélben kért elnézést utasaitól a halálos baleset miatt, amelyhez a fedélzeten utazó egyik férfi szerint egy csekket is csatoltak, hogy fedezzék a pénzügyi szükségleteiket. Bár nem szokatlan, hogy hasonló esetekben pénzt kapnak kárpótlásul az emberek, az összeg most nem volt kevés: állítólag 5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot küldtek a fedélzeten tartózkodó utasoknak. Emellett a levélben leírták, hogy a pénz mellé egy 1000 dollár, azaz 250 ezer forint értékű utazási utalványt is kiküldenek majd.

Blikk

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség