Kárpótlás a felrobbant repülőn utazóknak

5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot kaptak a tragédia idején.

   

 Kényszerleszállást hajtott végre kedden a Southwest Airlines amerikai légitársaság egyik gépe Philadelphiában, amelynek során egy utas életét veszítette, heten pedig megsérültek.
A közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint az utasokon pánik vett erőt, a gép fedélzetén eluralkodott a zűrzavar, főleg, amikor elrendelték az oxigénmaszkok felcsatolását. Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala megkezdte a vizsgálatot.


A Boeing 737-es típusú utasszállító az első információk szerint az üzemanyagtartálynál sérült meg, a baloldali motor nem sokkal a felszállás után szétrobbant, a géptest egyik darabja leszakadt, és a kényszerleszálláskor a légnyomásváltozás következtében betört ablakon félig kiszippantotta az egyik női utast, akit a többi utas húzott vissza a fedélzetre, ám aki a kórházban az életét vesztette.


A Southwest Airlines Flight 1380 ezután levélben kért elnézést utasaitól a halálos baleset miatt, amelyhez a fedélzeten utazó egyik férfi szerint egy csekket is csatoltak, hogy fedezzék a pénzügyi szükségleteiket. Bár nem szokatlan, hogy hasonló esetekben pénzt kapnak kárpótlásul az emberek, az összeg most nem volt kevés: állítólag 5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot küldtek a fedélzeten tartózkodó utasoknak. Emellett a levélben leírták, hogy a pénz mellé egy 1000 dollár, azaz 250 ezer forint értékű utazási utalványt is kiküldenek majd.

Blikk

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

15:39

Egyre több cég szervezi ki az IT-s feladatait Ukrajnába. Már nemcsak a digitális kulimunkát, hanem a kutatás-fejlesztést is.

Tovább
10:17

Az M0-s autóút déli szektorában Dunaharasztinál, az áttereléses szakaszon két személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze.

Tovább
10:07

Fizetésmegvonással fenyegetik a túlhajszolt sofőröket, akik sokszor 16 órát dolgoznak, de WC-re sincs lehetőségük kimenni.

Tovább
08:59

Bizonyos élelmiszereknél azonban a hűtés kifejezetten káros lehet. Mely ételeket érdemes más módon tárolni?

Tovább
08:15

Észak-Korea az atomfegyver-mentesítés irányába konkrét lépésekre szánja el magát

Tovább
K 15:41

A 22 éves férfi a chemnitzi városi bíróság utasítására nyerte vissza szabadságát.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség