Kárpótlás a felrobbant repülőn utazóknak

5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot kaptak a tragédia idején.

   

 Kényszerleszállást hajtott végre kedden a Southwest Airlines amerikai légitársaság egyik gépe Philadelphiában, amelynek során egy utas életét veszítette, heten pedig megsérültek.
A közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint az utasokon pánik vett erőt, a gép fedélzetén eluralkodott a zűrzavar, főleg, amikor elrendelték az oxigénmaszkok felcsatolását. Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala megkezdte a vizsgálatot.


A Boeing 737-es típusú utasszállító az első információk szerint az üzemanyagtartálynál sérült meg, a baloldali motor nem sokkal a felszállás után szétrobbant, a géptest egyik darabja leszakadt, és a kényszerleszálláskor a légnyomásváltozás következtében betört ablakon félig kiszippantotta az egyik női utast, akit a többi utas húzott vissza a fedélzetre, ám aki a kórházban az életét vesztette.


A Southwest Airlines Flight 1380 ezután levélben kért elnézést utasaitól a halálos baleset miatt, amelyhez a fedélzeten utazó egyik férfi szerint egy csekket is csatoltak, hogy fedezzék a pénzügyi szükségleteiket. Bár nem szokatlan, hogy hasonló esetekben pénzt kapnak kárpótlásul az emberek, az összeg most nem volt kevés: állítólag 5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot küldtek a fedélzeten tartózkodó utasoknak. Emellett a levélben leírták, hogy a pénz mellé egy 1000 dollár, azaz 250 ezer forint értékű utazási utalványt is kiküldenek majd.

Blikk

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

10:55

A bécsi metró 14 ezer dezodort osztott szét az utasok közt a nagy hőségben

Tovább
10:51

Felnyitották a titokzatos fekete szarkofágot, amitől annyira rettegtek a tudósok.

Tovább
10:47

Daganatot kellett eltávolítani a 72 éves színész tüdejéből.

Tovább
10:43

Ma egy éve, hogy meghalt az énekes.

Tovább
10:34

Szenzációs szolgáltatással jelentkezett a Penny Market

Tovább
10:31

Kilenc ember életét mentette meg pár perc alatt a magyar rendőr.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség