Kárpótlás a felrobbant repülőn utazóknak

5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot kaptak a tragédia idején.

   

 Kényszerleszállást hajtott végre kedden a Southwest Airlines amerikai légitársaság egyik gépe Philadelphiában, amelynek során egy utas életét veszítette, heten pedig megsérültek.
A közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint az utasokon pánik vett erőt, a gép fedélzetén eluralkodott a zűrzavar, főleg, amikor elrendelték az oxigénmaszkok felcsatolását. Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala megkezdte a vizsgálatot.


A Boeing 737-es típusú utasszállító az első információk szerint az üzemanyagtartálynál sérült meg, a baloldali motor nem sokkal a felszállás után szétrobbant, a géptest egyik darabja leszakadt, és a kényszerleszálláskor a légnyomásváltozás következtében betört ablakon félig kiszippantotta az egyik női utast, akit a többi utas húzott vissza a fedélzetre, ám aki a kórházban az életét vesztette.


A Southwest Airlines Flight 1380 ezután levélben kért elnézést utasaitól a halálos baleset miatt, amelyhez a fedélzeten utazó egyik férfi szerint egy csekket is csatoltak, hogy fedezzék a pénzügyi szükségleteiket. Bár nem szokatlan, hogy hasonló esetekben pénzt kapnak kárpótlásul az emberek, az összeg most nem volt kevés: állítólag 5000 dollárt, azaz több mint 1,2 millió forintot küldtek a fedélzeten tartózkodó utasoknak. Emellett a levélben leírták, hogy a pénz mellé egy 1000 dollár, azaz 250 ezer forint értékű utazási utalványt is kiküldenek majd.

Blikk

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

11:30

Katalin és Vilmos mesébe illő életet élnek.

Tovább
11:00

Menedzsereinek többször jelezte, hogy kezd besokallni, kimerülni, és ebből baj lehet.

Tovább
10:30

Biztonsági okokból, az országgyűlés alakuló ülése miatt.

Tovább
10:00

A férfinak nem először kell szembenéznie a bírósággal.

Tovább
09:29

A tervek szerint így segítené az új Orbán-kormány a családalapítást.

Tovább
08:55

A műtét 12 millió forintba kerül, amit a család nem tud kifizetni, támogatást pedig nem kapnak.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség