Orbán Viktor női minisztere

A háromgyermekes családanya, négy nyelven beszél, két nemzetközi díjjal is büszkélkedhet.

   

 Az nő, aki Orbán Viktor (54) miniszterelnök mellett állt április 8-án a színpadon, amikor kiderült, a Fidesz–KDNP elsöprő győzelemmel újabb négy évig kormányozhatja hazánkat. Novák Katalin (40) csupán 2014-ben került reflektorfénybe, amikor kinevezték az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának, ám közel négy év alatt olyan teljesítményt sikerült felmutatnia, hogy nagy eséllyel ő lehet a következő női miniszter a negyedik Orbán-kormányban. A Fidesz–KDNP-nek ugyanis korábban csak egyetlen női minisztere volt, 2011 és 2014 között Németh Lászlóné (64), akihez a fejlesztési tárca tartozott. Az új Országgyűlés megalakulásáig várni kell, hogy kiderüljön a következő kormány személyi összetétele, a találgatások azonban már javában folynak. Novák Katalin nem véletlenül kerülhet fel akár miniszteri pozícióban az új térképre, hiszen olyan projektek megvalósításából vette ki a részét, mint például a csok vagy a családi adókedvezmény bevezetése. A Blikk kérdezte a Fideszt, hogy valóban tervben van-e egy családügyi tárca felállítása, esetleg éppen Novák vezetésével, de nem kaptunk választ.


– Megeszem a kalapom, ha bárki jobbat tud mondani a magyar családpolitikai rendszernél – fogalmazott magabiztosan Novák nemrégiben.


2017 novemberében a Fidesz alelnöke is lett, így nem meglepő, hogy 2018-ban a Forbes magazin a 6. legbefolyásosabb magyar nőnek választotta a közéletben. A Fidesz–KDNP országos választási listáján ráadásul az előkelő 4. helyre lépett elő. A miniszterelnök egyébként is elismerően beszélt róla: már 2015-ben azt nyilatkozta egy zárt ülésen, hogy az államtitkár jól viszi a családpolitikát, és „van benne erő” meg „kurázsi”.


– Jó esély van arra, hogy létrejöjjön egy Családügyi Minisztérium, amelynek a vezetője Novák Katalin lesz, hiszen Orbán Viktor két fő kormányzati irányt jelölt ki a következő ciklusra: a gazdaság élénkítését és a családok támogatását. Utóbbit Novák Katalin viszi, aki jól teljesítette a rá bízott feladatot, így élvezi a miniszterelnök bizalmát is – vélekedett Kiszelly Zoltán politológus.
Szabadidejében sokat sportol


Orbán Viktor kormányában az elmúlt ciklusban nem kapott miniszteri posztot egyetlen hölgy sem, bár az EU-országok kormányai¬ban számos nőt találunk. Orbán egy 2015-ös nyilatkozata szerint ennek az az oka, hogy a magyar politika alapvetően a folyamatos karaktergyilkosságra épül. Ez brutális helyzeteket teremt, amit bírni kell, de a nők ezt nem bírják.

Blikk

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2018. 20., 11:38

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség