Választási műsorok nézettsége - Profik a neten

Választási műsorok nézettsége

Mintegy 4,93 millióan láttak legalább 1 percnyi választási műsort 2018. április 8-án.

   

 A nézők átlagosan több mint 2 óra hosszan követték a fejleményeket
– tette közzé a Nielsen Közönségmérés ma. (Ezt persze befolyásolhatta az is, hogy az eredményekre órákat kell várni, mivel a Nemzeti Választási Iroda az egyes szavazóköröknél kialakult, az utcán várakozó kígyózó sorokra hivatkozva az adatokat elzárta a tévétársaságoktól is.)


A nézettségméréssel foglalkozó független cég összesített adatai alapján a 18 éves, illetve annál idősebb (18+) tévénézők körében igen nagy volt az érdeklődés a választási eredmények iránt 2018. április 8-án.
Este 7 óra után egészen az eredmények késő esti kihirdetéséig és a beszédekig a választási eseményeket közvetítő csatornák (M1, EchoTV, HírTV, RTL Klub és TV2) együttes nézőszáma átlagosan 2,146 millió fő volt, ami 18 százalékkal magasabb mint a négy évvel ezelőtti választások estéjén, 2014. április 6-án.


Idén a felnőtt tévénéző közönség több mint fele (55,5 százaléka) kísérte figyelemmel a fejleményeket ezen csatornák egyikén 19 óra és éjfél között. Ez az arány egy átlagos napon inkább az általános szórakoztató csatornákra jellemző, de ezúttal a képernyők előtt ülő nézők mindössze 19 százaléka választotta ezt a tematikát, és további 9,5 százalék valamely filmcsatornán talált számára vonzó műsorokat. A többi tematikához tartozó csatornák (életmód, ismeretterjesztő, sport, zene, egyéb + DVD/videó) a közönség fennmaradó 14 százalékán osztoztak.


A választási műsorok összesen 4,93 millió nézőt értek el legalább 1 perc erejéig ebben az 5 órás idősávban, és átlagosan 2 óra 10 percet töltöttek el az érintett csatornák valamelyikén. Közülük minden negyedik néző töltött el legalább 2 órát a választási közvetítések nézésével megszakítás és elkapcsolás nélkül, derül ki a nézettséget a kutatásban résztevő háztartásokban műszerrel (speciális távkapcsolóval) mérő Nielsen Közönségmérés Kft. statisztikáiból.

24.hu

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Cs 15:57

Sok napsütés és nyárias meleg várható a hosszú hétvégén.

Tovább
Cs 15:10

220 éves évfordulóját ünnepli a Szigligeti Színház.

Tovább
Cs 14:02

Otthon, gép nélkül is könnyen elkészíthetőek, és isteni finomak

Tovább
Cs 13:09

Jövő héten kezdődik a jubileumi Szegedi Ifjúsági Napok

Tovább
Cs 12:08

Nincs jól Ördög Nóra!

Tovább
Cs 10:45

Több pénz jut jövőre a nevelőszülői hálózatra

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség