Bezár a játékboltok királya

Minden baj forrása az online kereskedelem.

   

Nem kizárt, hogy a csődvédelem alatt álló legnagyobb amerikai játékáruházlánc, a Toys "R" Us bezárja összes üzletét az Egyesült Államokban.

A New Jersey-ben bejegyzett, 1957-ben alapított cég tavaly szeptemberben kért csődvédelmet az amerikai csődbíróságtól. A The Wall Street Journal szerint forrásokra hivatkozva úgy becsülte, külső pénzügyi támogatás nélkül értelmetlen lenne belekezdeniük egy szerkezetátalakításba.
A játékárusító boltnagyhatalmat az online kereskedés elterjedése és a diszkonthálózatok kényszerítették térdre. A cég éves forgalma mintegy 11 milliárd dollár, de részben a korábban felvett hitelek jelentős kamatösszege miatt a vállalat 2013 óta veszteséges – írta az MTI.

 

Forrás: globaltrademag.com

A cég idén januárban bejelentette, hogy amerikai üzleteinek 20 százalékát, 182 boltot bezár. Amikor csődvédelmet kért a játékáruházlánc, azzal számolt, hogy sikerül átalakítania 5 milliárd dolláros hosszú lejáratú adósságának egy részét, és javítja működési tevékenységét, amihez a már meglévő hitelezői és mások összesen 3 milliárd dollárral járulnak hozzá.

A hitelezők azonban a jelek szerint nem kívánják a víz felszíne felett tartani a játékáruházláncot. Hétfőn bíróság foglalkozik a Toys "R" Us-üggyel és ekkor várhatóan kiderül, mi lesz a céggel.

 

HVG.HU


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

12:34

Ami nem is csoda, hisz olcsó

Tovább
12:32

A Mi Hazánk Mozgalom felszólította a belügyminisztert

Tovább
09:22

Emiatt késnek a vonatok

Tovább
H 14:14

Értesült az MTI

Tovább
H 14:04

A csapat facebook oldalán közölte a hírt

Tovább
H 12:33

Hatan nem élték túl

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség