HOZZÁVALÓK
- 6-8 db burgonya
- 2 fej hagyma
- 3 pár virsli (elhagyható)
- 1 szál kolbász
- só
- bors
- 2 ek pirospaprika (csapott)
- olaj
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát a felkarikázott kolbászt, majd megpirítjuk.
Lehúzzuk a lábast a tűzhelyről, megszórjuk a pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, ételízesítőt teszünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul.
Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, ha és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!