Lezárják Thaiföld egyik legnépszerűbb strandját a turisták elől

A Maya-öbölben ugyanis nagy sebességgel pusztulnak a korallok.

   

2000-ben mutatták be Magyarországon Leonardo DiCaprió főszereplésével a Part című filmet, ami a thaiföldi Maya-öbölben játszódik. A film megjelenése óta rengeteg turista látogatja a kis öblöt. Naponta akár 5 ezer ember is érkezhet és ez a hatalmas emberáradat megviseli az élővilágot.

 

Komoly veszélybe kerültek ugyanis az itt lévő korallok. Így a hatóságok kénytelenek voltak lezárni a turisták elől az öblöt a nyári hónapokra, hogy a korallok regenerálódni tudjanak. A három hónapos tilalom júniustól szeptemberig tart, ami nem esik bele a főszezonba. Más thaiföldi strandokon már bevezették korábban is a lezárást, itt ez az első alkalom.

Voltak akik támogatták a lépést, hiszen fontos szem előtt tartani az élővilág épségét. Mások viszont úgy gondolják vagy a teljes tilalom vagy a látogatói szám korlátozása akadályozná meg a további pusztulást, ez azonban az itt élőknek nagy csapás lenne, hiszen a turizmusból élnek. Kutatások szerint a korallok 72%-a már elpusztult az emberi beavatkozás miatt, a látogatók száma viszont egyre növekszik, a tavalyi évben már 35 millió turista érkezett a térségbe.

 

ORIGO.HU/DMD


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség