Képzési központ indul

A méltó körülmények megteremtése mellett a szakképzett munkaerő biztosítása is kiemelt feladat.

   

Magyarország az elmúlt időszakban olyan gazdasági eredményeket ért el, amelyek lehetővé teszik, hogy az oktatás és az egészségügy területén is jelentős fejlesztéseket támogathat a kormány – jelentette ki Varga Mihály az óbudai Szent Margit Kórház Képzési Központját bemutató sajtótájékoztatón.


A méltó körülmények megteremtése mellett a szakképzett munkaerő biztosítása is kiemelt feladat – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

Varga Mihály elmondta: a Szent Margit Kórház észak-budapesti viszonylatban nagyon fontos szerepet tölt be, a kormány ezt figyelembe véve támogatta az intézmény önállóságának visszaszerzését, és gyógyító munkájának kiemelt támogatását.

Az elmúlt időszak fejlesztései közül a radiológiai eszközök fejlesztését, az energetikai rendszer korszerűsítését és a gasztroenterológiai osztály felújítását emelte ki. Hozzátette: az Egészséges Budapest Program keretében a közeljövőben mintegy 1,8 milliárd forintos beruházás során további modernizálásra, eszközbeszerzésre és korszerűsítésre nyílik lehetőség.

 

 

A miniszter a szakképzési rendszer folyamatos fejlesztésének szükségességére is felhívta a figyelmet. Mint mondta: a szakképzési törvény tavalyi módosítása lehetővé tette a kórházak számára is, hogy tanulószerződéseket köthessenek, ezáltal jobban bekapcsolódhassanak az iskolai rendszerű szakképzésbe.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Szent Margit Kórházban most útjára indított, a maga nemében egyedülálló kezdeményezésről elmondta: az megfelel a szakképzés modern irányainak, hiszen ezáltal a kórházban dolgozók végzettségi szintje emelkedik, illetve biztosítható a szakképzett dolgozók utánpótlása is.

A kórházban dolgozók szakmai felkészültségét bizonyítja, hogy a Szent Margit Kórház az első olyan egészségügyi intézmény, amely egyetemi háttér nélkül működtet elméleti és gyakorlati képzést egyaránt nyújtó Képzési Központot – emelte ki Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója hozzátéve, hogy OKJ-s egészségügyi végzettséget szerezhetnek a tanfolyamaikat elvégzők. Hét képzést indított el és engedélyeztetett az intézmény, az első három kurzusra eddig harmincan jelentkeztek.

kormány.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2018. február 28., szerda 10:20

További híreink

17:00

A nemzetközi filmfesztiválokon nagy sikereket ért el a dráma .

Tovább
16:30

Veszélyforrás az Iszlám Állam támogatói körének propagandája.

Tovább
16:04

Hadházy Ákost minden pártbeli tisztségéről letiltotta az LMP.

Tovább
16:00

Az M5-ös autópálya 31-es kilométerénél, Ócsa és Inárcs között történt a baleset.

Tovább
15:30

Pont úgy, mint a 20 éves izraeli fiút, a sokszor küldte vissza a csomagját.

Tovább
15:12

Súlyos baleset érte Árpa Attilát, melyet az instagram oldalán posztolt is.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség