Alvás a terhesség ideje alatt

A terhesség ideje alatt nem egyszerű dolog az alvás, van néhány dolog, ami nehezíti a nyugodt éjszakai pihenést.

   

 Megesik, hogy a növekvő magzat nyomja a húgyhólyagot, ezért annak csökken a kapacitása, így többet kell pisilni. Van, akinek állandóan kell.
Terhesség idején a vádlink is begörcsölhet, de kialakulhat gyomorégés és emésztési zavar is, hiszen a baba a gyomrot is elnyomja.
Ahogy telik az idő, és minél nagyobb a magzat, egyre nehezebb lesz kényelmes pozitúrát találni. Ezen kívül álmatlanságot okoz az is, hogy aggódunk, és nyugtalankodunk a szülés, és az azt követő időszak miatt. Néha rossz álmok is előfordulnak a babával kapcsolatban.
Minden nap kell tornázni egy keveset, de ne közvetlenül lefekvés előtt, mert a mozgás élénkíti a szervezetet. A jóga pihentetően hat a testünkre és az agyunkra is egyaránt. Ágyba bújás előtt végezzünk légzőgyakorlatokat, ami segít elaludni.
Ebéd után ne igyunk koffein tartalmú italokat, mert a koffein élénkít és vizelethajtó hatása is van.

 A lefekvés előtti két órában nem javasolt a sok folyadékfogyasztás, de egy bögre meleg tej, vagy kamillatea, altató hatású.
A gyomorégést megelőzve kevesebbet kell enni este, illetve kerülni kell a zsíros ételeket, és célszerű alváskor a felsőtestet párnákkal megtámasztani.
Éjszaka ne feküdjünk hanyatt, mert a baba gátolja a vérkeringést. Támasszuk meg a testünket párnákkal.
A görcsök elkerülése érdekében fogyasszunk elegendő kalciumot, és ha lehet, kérjük meg a párunkat, hogy masszírozza meg a lábunkat.
Az is fontos, hogy legyen valaki, akivel ki tudjuk beszélni az aggodalmainkat. Nem jó a visszafojtott idegesség és a vitázás sem.
Amikor csak lehet, szundítsunk egy kicsit, főleg, ha éjjel nem sikerült az alvás.
Aki olvasni szokott elalvás előtt, az utolsó pár hónapban ne a terhességgel kapcsolatos könyveket, olvasmányokat válassza, hiszen azok felizgathatják az embert.
A gyönyörű kismama

 

Született Anyukák


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

Sz 08:13

Egy kiránduláson melegedett össze a nő és a tanuló.

Tovább
P 15:49

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni

Tovább
P 13:39

Vickó Árpád szerb műfordító vehette át a Balassi Műfordítói Nagydíjat csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián Budapesten

Tovább
P 12:36

A színész következő filmje, a Rocky széria legújabb tagjaként érkező Creed 2 nemsokára a mozikba kerül

Tovább
P 11:26

A férfi végig többes számban beszélt a levelében

Tovább
P 10:44

A gazdasági adatokból egyértelmű, hogy idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok - emelte ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség