Nemi erőszak

Letartóztatták egy lengyel metálbanda tagjait, nemi erőszakkal vádolják őket.

   

 A lengyel Decapitated metálbanda tagjait vádolja nemi erőszakkal egy amerikai nő, miután állítása szerint a csapat spokane-i koncertje után a turnébusz mosdójában kényszerítették közösülésre.

A zenekar Spokane után Los Angelesbe utazott, a vallomás után itt fogták el őket a hatóságok. A 31 éves Michal Lysejko, a 35 éves Waclaw Kieltyka, a 31 éves Rafal Piotrowski és a 30 éves Hubert Wiecek ellen folyik vizsgálat, akik kedden jelentek meg egy Los Angeles-i bíróságon.

A nő állítása szerint egy barátnőjével ment a turnébuszba, ahova a terv szerint pár italra ugrottak csak be. Miután a dobos, Michał Łysejko elkezdte őt tapogatni, jelezte barátnőjének, hogy menniük kéne, ám miután kiment a mosdóba, az egyik zenész kicsavarta a karját, a mosdónak lökte, arccal a lefolyó és a tükör felé. Az áldozat a tükörből és a szeme sarkából felismerte megerőszakolóiban a zenekar tagjait. Eközben barátnőjét a földre kényszerítették - olvasható a Guardianen.

A jelentés szerint az egyik zenész segített a nőnek felöltözni és kivezette a buszból, a nő ezután elmenekült és hívta a 911-et. A rendőr, aki a segítségére érkezett, visszament a tett színhelyére, azonban a busz már nem volt ott.

A banda ügyvédje, Steve Graham közleményben reagált a hírre, szerinte hamarosan nyilvánosságra hozzák a zenekar álláspontját is az ügyben, mely szerint nem történt erőszak a turnébuszban. A zenészek ügyvédje szerint tanúk vannak arra, hogy a nő "saját akaratából látogatta meg a zenekart és normális körülmények között távozott".

 

HVG.HU/DMD


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

17:24

A Tv2 meghosszabbította a szerződését.

Tovább
15:20

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt.

Tovább
14:18

Harry herceg és barátnője, Meghan Markle eljegyzésének "pillanatokon belüli" bejelentését jósolja a bulvársajtó.

Tovább
13:13

Oscar Pistorius korábbi, hatéves büntetését több mint duplájára, 13 év és 5 hónapra súlyosbította bíróság.

Tovább
11:00

Agyonveri az RTL Híradója a TV2 Tényeket.

Tovább
10:00

A szakember óvatosságra int, mert beindulhat a veszteségelkerülő, versengő vásárlás.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az iskolakezdés

Fókuszban az egészség