Irma =földi pokol

Egy magyar család napok óta harcol a túlélésért a karibi szigeten.

   

A hurrikán pusztítása után négy nappal gyakorlatilag nem történik semmi, a St. Martin szigeten megindultak fosztogatások.
 

A karibi térségben elhelyezkedő St. Martin sziget északi része francia, míg a déli holland fennhatóság alá tartozik. A szigetre négy napja csapott le pusztító erővel az Irma hurrikán. A viharok és a széllökések miatt a sziget 85%-a gyakorlatilag megsemmisült.

Se ivóvíz, se élelem

A Karib-tengernél nyaralt Kovács Katalin és családja, akik a hurrikán miatt a szigeten rekedtek. Az Irma használhatatlanná tette St. Martin egyetlen repülőterét is, így a szigetre csak katonai gépek tudnak eljutni. Kovács Katalin testvére a Facebookon próbál segítséget kérni, mivel a hatóságok egyelőre tehetetlenek, a szigeten pedig világvégére hajazó állapotok uralkodnak.

St. Martin északi részén fosztogatások kezdődtek, így az amerikai hadseregnek kellett közbelépni, hogy ne történjen nagyobb baj. – tolmácsolta testvére szavait Kovács Krisztián, aki a posztjában közzétette azokat a fotókat is, amelyeket Katalin a hurrikán pusztítása után készített:

 

Ahogy az Katalin testvérének bejegyzésében is olvasható, minden szervezet megpróbálja áthárítani a felelősséget a másikra, pedig a sziget házai romokban vannak és az elkövetkező napokban újabb viharok csaphatnak le a térségre. Egyedül a holland kormány küldött némi segítséget, de ők is csak a sérülteket hajlandók elszállítani a szigetről.

Kovácsék megkeresték a magyar külügyet is, ahonnan azt a választ kapták, hogy tudomásuk szerint St. Martin szigetén még további egy hétre elegenedő élelem és ivóvíz áll rendelkezésre.

A helyszínen tartózkodó katonák sem tudják, hogy mikor jön a segítség, semmi nincs megszervezve, egymásnak ellentmondó információkat kapnak az emberek.
– mondja Kovács.

A család arra kér mindenkit, hogy aki bármiben segíteni tud nekik, vegyék fel velük a kapcsolatot.

A fotót ovács Katalin készítette.

 

hir24-DMD

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2017. szeptember 12., kedd 06:05

További híreink

14:01

Kim Walll augusztus 10-én egy tengeralattjáróról tűnt el.

Tovább
12:43

Rúgott két gólt, majd cserét kért az angol focista, mert a felesége szülése megindult

Tovább
11:00

Azonnal meghalt.

Tovább
09:56

Lebeg és arra fordul, amerről hangot hall.

Tovább
08:50

Számtalan családban égető kérdés, mit tudnak kezdeni az idős szülőkkel

Tovább
16:00

Nem szeretné, hogy az orvos minden adatát lássa?

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az iskolakezdés

Fókuszban az egészség