Mikler Roland: nagyon gyors lett a játékunk

A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának játéka, arra törekszik, hogy minél több gólt lőjön.

   

Mikler Roland, válogatott kapus, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön arról beszélt Skype-on bejelentkezve: érződik, hogy az új vezetőedző, a svéd Lubomir Vranjes érkezésével a korábbitól eltérő stílusú kézilabdát játszik majd a csapat.

"Rengeteget futunk, nagyon gyors lett a játékunk. Arra összpontosítunk, hogy minél több gólt lőjünk, de egyelőre sokat is kapunk" - mondta, hozzátéve, hogy a visszarohanást még gyakorolni kel, a védelemnek és a kapusoknak e tekintetben is össze kell szokniuk. - "Azt gondolom, hogy nem lesz probléma, ha sok gólt lövünk, akkor az már csak gyerekjáték, hogy keveset is kapjunk" - fűzte hozzá mosolyogva.

A saját feladatát illetően megemlítette, sokkal többet kell majd indítania, mert az a cél, hogy minél könnyebb és gyorsabb gólokat szerezzenek.

Mikler Roland a felkészülésről elmondta, az első időszakban rengeteget futottak, erősítettek, "elég sokáig" nem vették elő a labdát, a finisbe érkezve viszont rengeteg labdás edzésük van, ugyanakkor továbbra is sokat futnak.

"(Az új edző) a németes lendületet hozta be a csapatba, de úgy látom, hogy mindenki élvezi és megy előre" - utalt arra, hogy a játékosként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Vranjes korábban éveken át a német bajnokságban tevékenykedett.

Az edzéseket a nyártól irányító tréner Mikler szerint próbálja egyensúlyban tartani a szigort és a lazaságot.
"Amint elkezdődik az edzés, onnantól kezdve ő a vezetőedző és nincs más, csak amit ő mond, nagyon határozottan, nagyon komoly elképzelésekkel. Nincs jópofáskodás. Nyilván jó hangulatban telnek az edzések, tehát ez nem arról szól, hogy katonás rend van és nem lehet mosolyogni sem. Viszont amint lefújja az edzést, illetve előtte is akár még egy birkózás is belefér bárkivel, aki a földön nyújt éppen" - fogalmazott, majd úgy folytatta: ez neki nagyon tetszik, és biztos benne, hogy a csapat javára fog válni ez a kettőség is.

"Meg az, amit ő hozott, az a rutin és tudás. Lehet, hogy az a pici, ami kellett, az most meglesz" - utalt a Bajnokok Ligája elmúlt idényeire, melyekben a Veszprém rendszeresen bejutott a Final Fourba, de BL-t nyerni nem tudott.

Mint mondta, a hazai bajnokság és a kupa megnyerése mellett ezúttal is a BL négyes döntőjébe jutás a cél, de megjegyezte, hogy ez egyre nehezebb, mivel minden csapat erősít.

"Ha már ott vagyunk, akkor merjünk nagyot álmodni. Ezt eddig is megtettünk, de most már azt gondolom, hogy mindenki be szeretné teljesíteni a nagy álmát" - hangsúlyozta.

MTI.HU/DMD


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

14:01

Kim Walll augusztus 10-én egy tengeralattjáróról tűnt el.

Tovább
12:43

Rúgott két gólt, majd cserét kért az angol focista, mert a felesége szülése megindult

Tovább
11:00

Azonnal meghalt.

Tovább
09:56

Lebeg és arra fordul, amerről hangot hall.

Tovább
08:50

Számtalan családban égető kérdés, mit tudnak kezdeni az idős szülőkkel

Tovább
16:00

Nem szeretné, hogy az orvos minden adatát lássa?

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az iskolakezdés

Fókuszban az egészség