Jelzáloghitel

A végrehajtási törvény szigorítása nem hozott visszaesést az árverések számában.

   

 2947 család veszítette el lakásának tulajdonjogát az idei második negyedévben – írja a Portfolio.hu az MNB friss statisztikái nyomán. Ebből 1763 lakás került a Nemzeti Eszközkezelő tulajdonába, amely 2013 eleje óta 28 862 lakást vett át. Ezeket tovább bérelhetik a lakóik.

344 lakást a még korábban létező kényszerértékesítési kvótájuk alapján árvereztek el a bankok, 241 árverezését ezen a kvótán kívül végezték el. 599 lakást maguk az adósok értékesítettek.

Még mindig 100 ezer körül lehet a bankoknak 90 napon túli késedelemmel tartozó jelzáloghitelesek száma, bár erről pontos adatok nincsenek – írja a portál, amely rámutat arra is: a végrehajtási törvény tavaszi szigorítása, amely egy éven keresztül nem engedi a becsérték alatt elárverezni az ingatlanokat, nem hozott visszaesést a banki árverések számában. Sőt, az elmúlt években még soha nem volt ilyen magas a banki lakásárverések volumene, ugyanakkor ez valószínűleg továbbra is eltörpül a közműszolgáltatók és önkormányzatok által végzett árverések számához képest.

A második negyedévben mintegy 70 milliárd forinttal 496 milliárd forintra csökkent a komoly késedelemmel bíró lakossági hitelek állománya, e mögött azonban jórészt követelésértékesítés állhat.

 

HIR24.HU/DMD


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

14:01

Kim Walll augusztus 10-én egy tengeralattjáróról tűnt el.

Tovább
12:43

Rúgott két gólt, majd cserét kért az angol focista, mert a felesége szülése megindult

Tovább
11:00

Azonnal meghalt.

Tovább
09:56

Lebeg és arra fordul, amerről hangot hall.

Tovább
08:50

Számtalan családban égető kérdés, mit tudnak kezdeni az idős szülőkkel

Tovább
16:00

Nem szeretné, hogy az orvos minden adatát lássa?

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az iskolakezdés

Fókuszban az egészség