Jó szereplés, három "olimpiai" érem

Eredményes világbajnokságot zárt a magyar kajak-kenu válogatott.

   

A magyar kajak-kenu válogatott tíz érmet, öt első, három második és két harmadik helyet szereztek, s három olimpiai számban is dobogóra állhattak.

Magyarország nyerte a pontversenyt a vb-n, s ezen belül a női kajak szakágban is az élen végzett.

A kapitány előzetesen azt remélte, hogy mind a négy szakágban nyernek "ötkarikás" érmet a versenyzői, ez majdnem teljesen be is jött, ugyanis a női 500-as kajaknégyes győzelme mellett a kajakos Horváth Bence második lett 200 egyesben, a friss olimpiai számban, a női kenu egyesek 200 méteres versenyében pedig Devecseriné Takács Kincső a dobogó alsó fokára állhatott fel.

"Úgy gondolom, hogy ez a fiatal csapat nagyon jól teljesített." - jelentette ki Hüttner Csaba. Kifejtette: az évnek úgy vágtak neki - ő is akkor kezdte a munkát a felnőtt kapitányi poszton -, hogy elkezdik építeni a tokiói olimpiai csapatot, s megpróbálnak egy négy lábon álló válogatottat kialakítani.

"Ez részben sikerült, bár férfi kenuban most nem jött össze az olimpiai érem. Ebben a szakágban is nagyon sok ember van ugyanakkor, akikből lehet építkezni" - tette hozzá.

Hüttner Csaba beszélt a vb-t magyar szempontból végigkísérő betegségekről, sérülésekről is - Medveczky Erika gyomorpanaszai miatt nem jutott be a döntőbe K-1 500 méteren, Kopasz Bálint kezére ráesett a hajója, s erre ráment az 500 méteres versenye, s a végén még Tóth Dávid lába is megsérült, bár ez végül nem befolyásolta a szerepelését -, mint mondta, ezek "hihetetlenül lehúzták" a csapat teljesítményét, s ebből a gödörből csak vasárnapra tudtak kimászni.

"A női kétszázas kajakpáros győzelme és a két olimpiai számos érem átbillentette a csapatot ezen a pechszérián" - fogalmazott a szakvezető.

Hangsúlyozta: nagyon büszke a válogatottra, szerinte nagyon sok fantázia van a csapatban, de a versenyzőknek még meg kell tanulniuk a fókuszálást a legnagyobb versenyeken, hogy téthelyzetben ki tudják hozni magukból a maximumot.

"Hogy a férfi négyessel mi történt, még nem tudjuk, ezt még nyomozzuk, Ki kell elemezni a történteket." - mondta Hüttner Csaba a vb egyik negatív szenzációjáról, arról, hogy az új olimpiai számban, K-4 500-on a friss Európa-bajnok magyar kvartett nem tudott bejutni a döntőbe.

A pozitívumok között kiemelkedő teljesítménynek nevezve elsőként a K-2 1000 méteren negyedik Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert duó helyezését említette a szövetségi kapitány, szerinte nagyon kicsit múlott, hogy a kettős nem lett bronzérmes.

"A női négyes produkciója is hihetetlen teljesítmény, főleg azok után, amik megelőzték a sikerüket. - utalt Medveczky betegsége és a Takács Tamara, Vad Ninetta duó párosbeli gyengébb eredményére. - Úgy gondolom, ez a győzelem egyértelműen Csipes Ferenc zsenialitásának köszönhető. A három nap alatt levette a lányok válláról a terhet, és profin kezelte a kialakult helyzetet."

Hüttner hangsúlyozta még, hogy Kopasz Bálint is nagyot nőtt a szemében, mert sokkoló pénteki kézsérülése után fel tudott állni, és odaállt az 500-as középfutamhoz, majd később a B döntőhöz és az 1000 méteres A fináléhoz is, s utóbbiban végül egy értékes ötödik helyet szerzett.

"Szerintem ez minden sportemberi teljesítményt felülmúl" - fogalmazott.

Saját szerepéről Hüttner Csaba azt mondta, az első évét kapitányként tanulóévnek fogta fel, ezzel együtt a versenyzők eredményességben - leginkább az Eb-n - túlszárnyalták a várakozásait, ő pedig tudja, hogy milyen hibákat követett el, ezeket igyekszik kijavítani.

"Az idei év volt az első lépcsőfok, a következő még jobb lesz" - mondta Hüttner Csaba.

MTI.HU/DMD


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

14:45

A járványt annak tudják be, hogy a szülők nem oltatják be gyerekeiket.

Tovább
14:30

Franciaország 16 500 közkönyvtárból 135 látogatható vasárnap, és többségük dél és délután 2 óra között zárva van.

Tovább
14:15

A márciusban nyíló tárlat látogatói több mint mint száz grafikát, valamint könyvillusztrációt láthatnak.

Tovább
14:00

A rendőrök is kiakadtak azon a videón, amin egy társuk durván megüt, majd a szolgálati autója dob egy állatot.

Tovább
13:45

A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó nyolcadik alkalommal hirdeti meg a HangHordozók című pályázatot.

Tovább
13:30

Zenekarrá válásának 50. évfordulója alkalmából világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség