Spóroljunk az iskolakezdéssel

Minden család tisztában van vele, hogy az iskolakezdés horror árakba kerül a szülőknek.

   

Fontos, hogy időben vásároljuk meg az iskolaszereket, még mielőtt a készletek kifogynak az áruházak polcairól. A felsőbb tagozatos gyermekek szülei már tudják, mivel állnak szemben, nekik valószínű vannak rutinos megoldásaik. Ezzel szemben azok a családok, ahol most kezdik az első osztályt a lurkók, ott komoly dilemma lehet mit, hol, mennyiért érdemes megvásárolni. Kigyűjtöttük Önöknek az elérhető legalacsonyabb akciós árakat a következő kategóriákban, különböző szupermarketekben és üzletekben.

Hátizsák

Általánosságban 5000 Ft-tól már találhatunk táskát, de ez az a kategória, amiből megéri igényesebb, strapabíróbb darabot venni. Egy márkásabb, jobb anyagú hátizsák évekig is jó lehet a gyerekeknek. A merev falú, mesefigurás táskákkal szemben érdemesebb mosható terméket választani, hisz a tanteremből tanterembe hurcolástól és a sok földön tárolástól könnyen koszolódnak.

Tanszerek

Minden tanárnő közli a szülőkkel már a tanévkezdés előtt, hogy mire van szüksége a gyereknek arra az évben tanszerek, füzetek tekintetében, érdemes ezeket idejében beszereznünk, mielőtt az akciós termékeket elkapkodnák előlünk.

Ha tanácstalanok vagyunk, mit is kellene vásárolnunk, segítségünkre lehet, hogy minden tagozatra lebontva iskolakezdési csomagokban több nagyáruház is összegyűjti az alapelemeket, amik nélkül nem indulhat a suli (füzetek, technikacsomag, színes lap, stb.). Emellett érdemes feltölteni a tolltartót ceruzával, színes ceruzával, piros-kék ceruzával, körzővel, radírral, vonalzóval, nagyobb diák esetén golyóstollakkal.

Mivel töltsük még meg a hátizsákot?

A tanszerek mellé érdemes beszerezni egy uzsonnás dobozt, amibe naponta tudunk rakni a csemetéknek egy-egy finom szendvicset, hogy legyen erejük egész nap az iskolában. Fontos, hogy olyat válasszunk, amibe elegendő mennyiség fér el (Pl.: egy szendvics egy almával), de ne szorítson ki túl nagy helyet a táskából.

A kicsik napi folyadékbevitelére is ügyelnünk kell, rakjunk nekik minden nap egy kis literes kulacsban vizet, vagy teát, amit a nap folyamán még meg tudnak tölteni, ha szomjasak. Már 1000 Ft-tól kapható jó minőségű kulacs a legtöbb szupermarketben.

Tankönyv

Szerencsére a 2017-2018-as tanévben 1-8. osztályig mindenki ingyenesen kapja a tankönyvet, anélkül, hogy igényelniük kellene, ezzel egy kis könnyebbséget okozva a szülőknek.
Ha megvannak a tankönyvek, érdemes befedni őket és felcímkézni a gyerekünk nevével, az éppen aktuális évfolyammal és a tankönyv nevével.

Webshop

Ha nem szeretjük a nagy tömegben kiválogatni a szükséges tanszereket és szeretnénk pénzt és időt spórolni az utazással, érdemes ellátogatni több üzlet webshopjába is, ahol könnyen ki tudjuk választani a termékeket és különböző szállítási kedvezményekkel várnak minket. A választék pedig sokkal nagyobb és ugyanolyan minőségi, mint egy átlag áruházban.

Jó vásárlást és sikeres iskolakezdést kívánunk mindenkinek!


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2017. augusztus 11., péntek 17:29

További híreink

14:45

A járványt annak tudják be, hogy a szülők nem oltatják be gyerekeiket.

Tovább
14:30

Franciaország 16 500 közkönyvtárból 135 látogatható vasárnap, és többségük dél és délután 2 óra között zárva van.

Tovább
14:15

A márciusban nyíló tárlat látogatói több mint mint száz grafikát, valamint könyvillusztrációt láthatnak.

Tovább
14:00

A rendőrök is kiakadtak azon a videón, amin egy társuk durván megüt, majd a szolgálati autója dob egy állatot.

Tovább
13:45

A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó nyolcadik alkalommal hirdeti meg a HangHordozók című pályázatot.

Tovább
13:30

Zenekarrá válásának 50. évfordulója alkalmából világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten.

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség