Támogatja a kormány Betegápoló Irgalmasrend kórházainak felújítását - Profik a neten

Támogatja a kormány Betegápoló Irgalmasrend kórházainak felújítását

Budapesti, váci és pécsi kórházának felújításához, valamint egy hajósi szociális intézmény létesítéséhez a Betegápoló Irgalmasrendnek idén 780 millió, 2017-2018-ban pedig további kilencmilliárd forintot biztosít a kormány.

   

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány a Budai Irgalmasrendi Kórház budapesti, Frankel Leó úti egységének komplex felújítását, váci egységének bővítését és felújítását, a rend pécsi, Irgalmasok utcáján található épületének energiahatékonysági felújítását, valamint Hajós városban alapítandó szociális létesítményének kialakítását akarja támogatni, "elismerve a Betegápoló Irgalmasrend közfeladat átvállalásával kapcsolatos munkáját".

A Budai Irgalmasrendi Kórház budapesti egységének felújításához kötődő szakmai program kialakítása az új budapesti kórházfejlesztés előkészítésével összehangolva végezhető el - áll a határozatban. Az ehhez szükséges intézkedéseket az emberi erőforrások miniszterének kell megtennie.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az emberi erőforrások minisztere, a nemzetgazdasági miniszter, valamint a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával megvizsgálja a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus forrásainak lehetséges felhasználását a felújításokhoz.

A négy projekt előkészítése idén legfeljebb 780 millió forint többletforrást biztosít a kormány. Az uniós források felhasználási lehetőségeivel összhangban emellett
2017-ben legfeljebb 8,12 milliárd forint, 2018-ban legfeljebb 1,1 milliárd forint juthat a határozat alapján a beruházásokra.

MTI/ DMD


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2016. május 13., péntek 13:05

További híreink

Cs 15:57

Sok napsütés és nyárias meleg várható a hosszú hétvégén.

Tovább
Cs 15:10

220 éves évfordulóját ünnepli a Szigligeti Színház.

Tovább
Cs 14:02

Otthon, gép nélkül is könnyen elkészíthetőek, és isteni finomak

Tovább
Cs 13:09

Jövő héten kezdődik a jubileumi Szegedi Ifjúsági Napok

Tovább
Cs 12:08

Nincs jól Ördög Nóra!

Tovább
Cs 10:45

Több pénz jut jövőre a nevelőszülői hálózatra

Tovább

Belföld

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Született anyukák

Fókuszban az egészség